Restaurace

Restaurace Pivovar Prachatice poprvé narazila pípy v srpnu 2015. Tedy skoro přesně po 65 letech, kdy po znárodnění zanikl prachatický měšťanský pivovar.

O restauraci

Koncept restaurace vychází z pocitu majitelů o co nejjednodušší interiér bez rušivých vylepšení, tak aby si mohl zákazník plně vychutnat tradiční českou kuchyni, která je zde nabízena po boku „doma“ vařených piv. Jídelní lístek je tvořen dle dostupnosti a sezónnosti surovin… Nečekejte obsáhlé menu, očekávejte kvalitu a poctivé porce.

Snaha o pocit rodinné atmosféry a dobré pohody pro všechny zákazníky je prioritou této restaurace, stejně jako školený personál.
Přístup se odráží i v mottu celého pivovaru „předčíme vaše očekávání“

Všechny vnitřní prostory jsou striktně nekuřácké, domácí mazlíčci stejně jako děti jsou vítáni.

Jídlo

Restauraci Pivovar Prachatice šéfuje dvojice kuchařů František Káňa a Jiří Navrátil.

Veškerá jídla jsou připravována denně z čerstvých surovin od lokálních dodavatelů. Restaurace si peče vlastní pečivo zadělávané místním pivem. Na jídelním lístku najdete domácí paštiky, utopence ze Sepekova, uzeniny z Nihošovic, pstruhy z Chluman. Nápojový lístek zase kromě piva nabízí k ochutnání kompletní sortiment destilátů z blatenské zámecké palírny Hildprandt, lhenické mošty, drahonickou limonádu nebo jihočeskou kávu Nebesky.

Interiér/ Exteriér

Po vstupu do restaurace se ocitnete u výčepu, kde se ve starém domě před rekonstrukcí nacházel průjezd. Tato místnost nabízí 10 míst k sezení a 15 míst ke stání. Přímo za výčepem s pěti pípami lze přes prosklenou stěnu vidět technologickou část pivovaru.

Hlavní část restaurace, tzv. sál, má 40 míst k sezení. Místnost je vhodná i pro pořádání akcí pro uzavřené společnosti. Promítají se zde pro potěšení hostů např. významné sportovní události.

V příznivém počasí lze posedět na zahrádce, která se nachází ve dvoře a ve které se pohodlně usadí 30 lidí. Ze zahrádky lze projít na Velké náměstí.

Původní dům v Horní ulici č. 174 patřil krejčímu Fensterovi, který byl odsunut po 2. světové válce a jehož dílnu současní majitelé objevili při rekonstrukci objektu. Z původního interiéru se zachoval například strop nebo dřevěná podlaha.